OBAVIJEST:

Poštovani putnici,
ZIMSKO RADNO VRIJEME 11.12. - 10.01.2018.

Radnim danom 08:00-17:00h
Subotom 09:00-13:00h

Vaš AZUR TOURS

OK

Venecija, Padova i otoci lagune, 30.12.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail

Cijena od: 1.090 knPreuzmi PDF aranžmana

30

Datum putovanja:

30.12.-01.01.2018. - garantirani polazak 

 

1. dan, Zagreb/Rijeka – Padova

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 06.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrolu 06.40 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 8.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Padove. Ako se prisjetite serije „Malo misto“ i doktora Luigija, njegovog čitanja Dantea i studiranja u Padovi, onda će vas sigurno još više zainteresirati sam grad. Proći ćemo uz najveći kružni trg u Europi - Prato della Valle sa 78 skulptura važnih osoba. Kružimo i dolazimo do Bazilike Svetog Antuna u kojoj se nalazi njegov grob i relikvije te se kraće zadržavamo u bazilici. Uskim ulicama dolazimo do poznatog kultnog mjesta caffe Pedrochi u palači iz 1831.godine. Zovu ga caffe bez vrata jer do prvog svjetskog rata bio je otvoren dan i noć. Vodič će vas rado odvesti i do Piazze dei Signori i pokazati vam smjer dobrih trgovina ili mjesto za ručak. Nakon pauze šetnja kroz arkade grada,  pogled na Katedralu. Polazak iz Padove je predviđen u 18.00 sati. Vožnja do hotela u okolici Venecije. Smještaj. Noćenje.

2. dan, Venecija  

Doručak. Odmorni krećemo na cjelodnevni izlet u Veneciju. Autobusom odlazimo na pristanište te se ukrcavamo u brod. Brodićem ćemo prvo napraviti panoramsku vožnju. Iskrcati ćemo se na Riva dei Sciavoni, te pješke doći do do Trga Svetog Marka, samog središta grada i jedine Piazze. Pješice se krećemo prema Mostu Rialto. Šećući prelazimo  preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova. Na sve strane su restorančići, kafići, uske uličice s malim trgovinama.  Iako vam se čini da ste ušli u pravi labirint ulica, nemojte brinuti. Svugdje po zgradama su natpisi koji vas vode u pravom smjeru – Per Rialto ili Per San Marco. U slobodno vrijeme predlažemo vožnju gondolom. Skupo? Prilično, 80 eura za 30 minuta, no u jednoj gondoli može biti šest osoba pa predlažemo da podijelite trošak. Organizacija dočeka ovisi isključivo u gradskim vlastima. Povratak brodićem i autobusom iza ponoći u hotel. Noćenje.

3. dan, Otooci lagune – Rijeka/Zagreb  

Kasniji doručak i odjava iz hotela. Krećemo na izlet brodićem na otoke lagune (doplata). Prvo ćemo posjetiti Murano gdje će nas dočekati “maestro” u izradi stakla. Posjet tvornici stakla i njihovim trgovinama. Pola sata slobodno za kraću šetnju i nastavak plovidbe kroz lagunarne sprudove prema Buranu, otoku čija je važnost narasla tek u 16. stoljeću kada su žene počele izrađivati čipku. Burano je danas poznat po žarkim bojama svojih fasada i legendi koja kaže da su njegovi ribari zbog fasada lakše pronašli put kućama u gustoj magli koja je većinu zimskih večeri obavijala lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu. Nakon degustacije originalnih burano keksa, prošeka ili  aperol spritza - popularnog aperitiva brojnih Venecijanaca i otočana povratak prema pristaništu Punta Sabbioni, ukrcaj u autobus i polazak. Nastavljamo prema Rijeci i Zagrebu. Dolazak u Zagreb se očekuje do ponoći.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.090kn 

 

Cijena uključuje:

- prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu,

- smještaj u okolici Venecije u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja sa doručkom,

- razgledavanja prema programu,

- izlet u Padovu,

- pratitelja tijekom putovanja,

- pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje:

- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,

- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),

- vožnja brodićem na relaciji Punta Sabbioni - San Marco – Punta Sabbioni + panoramska vožnja 15 eur po osobi, povratak iza ponoći

- slušalice za razgled Venecije - 3 eur po osobi,

- izlet brodićem  na otoke lagune sa pratiteljem putovanja (Murano i Burano) 22 eur po osobi,

- doplata za jednokrevetnu sobu: 280 kn,

- mogućnost doplate Gala večere sa glazbom, u hotelu za 70,00 eur po osobi (540,00 kn) – najaviti do 30.11.,

- putno osiguranje.

 

Popusti i doplate:

- moguća uplata trokrevetnih soba po redovnoj cijeni,

- dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe 30% popusta,

Doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina, 60,00 kn po osobi.

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 06.40 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana u 08.30 sati. Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska. Ukoliko se netko bude želio vratiti ranije u hotel, to može učiniti tako da se vrati redovnom linijom broda iz Venecije do Punta Sabbioni te gradskim busom do hotela.

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na slijedećem linku.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail


Stranica:
1234