Munchen, Salzburg i dvorci Bavarske, 3 dana

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail

Cijena od: 990 kn


Putovanje u Munchen, Salzburg i izlet u dvorce Bavarske autobusom - 3 dana


Preuzmi PDF aranžmana

30

Datum putovanja:

28.10.-30.10.2017. (garantirani polazak)

 

1. dan, Zagreb - München                 

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Vožnja kroz Sloveniju, Austriju do Münchena. Smještaj u hotel, slijedi kraći odmor i odlazak gradskim prijevozom (20 min do središnjeg trga) do Marienplatz, najpoznatiji trg Münchena. Na njemu se nalazi Gradska vijećnica i veliki sat na kojem svaki dan 3 puta dnevno možemo vidjeti borbu Bavarca i Habsburgovaca te tradicionalni ples bačvara. U blizini glavnog trga nalazi se poznata crkva Frauenkirche (Katedrala Naše Gospe). U blizini je i crkva sv. Petra s koje se nakon 303 stepenice možete diviti gradu iz ptičje perspektive. Na putu prema Karlsplatzu nalazi se crkva sv. Mihaela, sa kriptama Wittelsbachovaca i grobnicom poznatog graditelja ludih dvoraca, kralja Ludwiga II. Prošećite pješačkom zonom u kojoj se nalaze razne trgovine i suvenirnice.U slobodno vrijeme možete posjetiti i Hofbrauhaus. Riječ je o najpoznatijoj pivnici na svijetu gdje se, prema statistikama, svakog dana ispije oko 10 tisuća litara piva. Na drugom katu zgrade postavljen je i pivski muzej, a čitav prostor uređen je kako bi ugodio veselom gostu. Pivo se obično naručuje po litri (maß), a uz svijetlo i tamno posebnog je okusa pšenično pivo. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, izlet dvorci Bavarske - München (fakultativni izlet)

Doručak. Odlazak na fakultativni izlet (cijena izleta s uključenim ulaznicama) Dvorci Bavarske. Prvi dvorac koji ćemo posjetiti, Neuschwanstein, danas je najpoznatiji po tome što je poslužio kao uzor za bajkoviti dvorac u tematskim parkovima Disneylanda, ali i kao scenografija za brojne igrane filmove te po tome što se nalazi na strmoj litici stijene. Zbog njegovog položaja užitak ga je gledati iz podnožja. Uspon je nešto zahtjevniji no dostupan je lokalnim autobusom (doplata cca 2,5 eur). Pred kraj Drugog svjetskog rata u dvorcu su bile pohranjene zalihe zlata Deutsche Reichsbanke koje su posljednjih dana rata odvezene na do današnjih dana nepoznato mjesto. Prema nekim teorijama potopljene su u obližnjem jezeru Alatsee, no te pretpostavke nikada nisu dokazane. Odlazimo do dvorca Hohenschwangau te s istom ulaznicom ulazimo u dvorac. Slobodno vrijeme te polazak prema Münchenu. Autobus će vas ostaviti u centru gdje predlažemo posjet pravoj bavarskoj pivnici i probu Kaiserschmarnna (jelo slično kao slatko jaje, posipano šećerom i preliveno voćem). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, München - Salzburg - Zagreb

Doručak. Vožnja prema Salzburgu. Najveća gužva je na malom trgu oko rodne kuće W. A. Mozarta u Getreidegasse 9, gdje je genij rođen 27.01.1756. godine. Tu se nalazi jedan od dva muzeja posvećena ovom velikom skladatelju. Mozart ima i svoj trg sa spomenikom još od 1842. godine. Nastavljamo prema katedrali Salzburger Dom, koja je izgrađena u baroknom stilu na istoimenom trgu (Domplatz). Na istom trgu su i prekrasne zgrade nove i stare nadbiskupske rezidencijalne palače  (Fürsterzbischöfliche Residenz), a na nju se nadovezuje franjevačka crkva (Franziskanerkirche). S druge strane rijeke je barokni dvorac Mirabell (Schloss Mirabell) prvobitno izgrađen 1606. godine, a zatim 120 godina kasnije obnovljen gotovo od nule. Gradio ga je nadbiskup Wolf Dietrich von Raitenau kako bi napravio udoban dom za svoju nevjenčanu suprugu Salome Alt i njihovo 15 djece.Danas su u njemu smješteni gradska vijećnica i administracija. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima nastavljamo za Hrvatsku. Dolazak se očekuje do ponoći.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.090 kn 990 kn first minute*

*First minute cijena važeća je do popunjenja određenog broja kapaciteta

Moguć polazak iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu kod rezervacije

 

Cijena uključuje:

prijevoz turističkim autobusom prema programu,

2 noćenja s doručkom u Munchenu u hotelu 2*/3* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi,

razgledavanja prema programu,

pratitelja tijekom putovanja,

pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

doplata za jednokrevetnu sobu: 390 kn,

ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,

dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),

prijevoz autobusom i ulaznice te rezervacija termina za dvorac Hohenschwangau i Neuschwanstein iznosi 40 eur po osobi; (djeca do 18 g. starosti ne plaćaju ulaznice, ali plaćaju 15 eur izlet autobusom), minimalno 20 putnika,

bus koji vozi u brdo do dvorca Neuschwanstein u oba smjera cca 2,5 eur,

Mozartova rodna kuća u Salzburgu 10 eur po osobi,

putno osiguranje.

 

Popusti na pomoćnom ležaju:

dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta

odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10%

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

za posebno sjedalo u autobusu:

1 red - sj. 3,4 100 kn

2 red - sj. 5,6,7,8 100 kn

sjedala iza 2. vrata  100 kn

za dodatno prazno sjedalo u autobusu 350 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

 

Minimalan broj putnika: 40

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na slijedećem linku.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail


Stranica:
12345... 8