Putovanje u Maroko 04.10. garantirani polazak

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail

Cijena od: 6.890 kn


Putovanje u Maroko - otkrijte čari "crvene zemlje" - kulturu, običaje, povijest i kuhinju. Upoznajte kraljevske gradove, posjetite berberski grad Chaouen, prošećite živopisnim Marrakechom...bogat program i kvalitetan vodič.


Preuzmi PDF aranžmana

Datum putovanja:

04.-11.10.2017. - garantirani polazak

 

1.dan: Zagreb - Pariz - Casablanca

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Prijava za let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 09.00h. Dolazak u Pariz i 11.05h, te nastavak puta prema Casablanci oko 15.00h. Dolazak u Casablancu u 17.10h. Transfer prema hotelu. Po dolasku, smještaj u sobe. Večera i noćenje.

2.dan: Casablanca - Rabat - Chefchaouen

Nakon doručka slijedi razgled ekonomskog i industrijskog središta Maroka: vožnja pored katedrale do četvrti Habous, Kraljevska palača, trg Mohamed V. i trg Ujedinjenih naroda, rezidencijalna četvrt Anfa i veličanstvena džamija Hassana II, jedna od najvećih džamija u svijetu. Nastavak puta prema Rabatu, glavnom gradu Kraljevine Monako. Po dolasku, razgled grada: kraljevska palača Mechouar, Oudaya Kasbah s prekrasnim andaluzijskom vrtom i uskim bijelo-plavim uličicama, veličanstveni mauzolej Mohamed V. i Hassanov toranj. Kraće slobodno vrijeme. Slijedi odlazak za Chaouen ili Chefchaouen na berberskom jeziku, jedan od najljepših gradova u području planinskog masiva Rif, koji je ujedno i posljednji bedem prema Mediteranu i Iberskom poluotoku. Poznat je po svojim bijelim kućama s plavim vratima i prozorima od kovanog željeza te krovovima od pločica. Živopisne tržnice Chaouena su pune tradicionalno odjevenih stanovnika i slikovitih proizvoda. Grad je pun šarma arapsko-andaluzijske umjetnosti i tradicije. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3.dan: Chefchaouen – Meknes – Fes (340 Km)

Nakon doručka, slijedi odlazak prema „marokanskom Versaillesu“ kako zovu Meknes. Stara Medina, okružena trostrukim, 40km dugim zidinama, dio je UNESCO Svjetske baštine. Razgled: legendarna vrata Bab Mansour, kraljevske staje Moulay Ismailia s 12.000 konja, poznati trg El Hedim te židovska četvrt. Nastavak puta prema Fesu. Večera i smještaj u hotelu.

4.dan: Fes

Doručak. Cijeli dan je posvećen razgledavanju grada Fesa, vjerskog glavnog grada Maroka, s najstarijim sveučilištom na svijetu. Razgled: srednjovjekovne uličice i radionice gdje se ručno izrađuju predmeti od kože, srebra i keramike, Medina Fes el Bali sa sveučilištima Medersama Attarine i Bou Anania, vrata Bab Boujloud, trg i fontana Nejjarine, mauzolej Moulay Idriss  i džamija Karaouine. Slobodno poslije podne za ručak i vlastito istraživanje grada. Večera i smještaj u hotelu.

5.dan: Fez - Ouzoud - Marrakech (485 Km)

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja kroz berberska sela Immouzer du Kandar i Ifrane do vodopada Ouzoud. Ovi slapovi su najviši u čitavoj Africi, 110 m. Kraći obilazak, a nakon toga odmor i opuštanje, moguće i kupanje. Nastavak puta prema Marrakechu, „biseru juga“ u popodnevnim satima. Magični crveni grad je okružen snijegom pokrivenim planinskim vrhovima, a utemeljila ga je dinastija Almoravida u 11.st. Dolazak u hotelu, večera i noćenje. Fakultativno moguća večera uz Fantasia Show.

6.dan: Marrakech

Razgled povijesnog dijela Marrakecha: Menara vrt, grobnice dinastije Saadian, palača Bahia,  muzeji džamije Koutoubia i Dar Si Said. Slobodno za ručak. Poslijepodne, posjet poznatom trgu Djemaa El Fna, najvećem trgu u Africi te središtu noćnog života uz uživanje u posebnoj atmosferi okruženi plesačima, pripovjedačima, krotiteljima zmija, majmunima i akrobatima… Uživanje u šetnji okolnim soukovima te kvartovima s mnogobrojnim zanatskim radnjama. Večera i smještaj u hotel.

7.dan: Marrakech - Essaouira - Marrakech

Doručak u hotelu.  Odlazak na izlet prema primorskom gradu Essaouira (cca 2,5 h vožnje) na obali Atlantika, gdje je snimana i čuvena serija „Game of thrones“.  Stara Medina se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine, a grad kombinira povijest i kulturu s modernim kafićima i restoranima. Essaouira ima dugo šetalište s velikim pješčanim plažama, dokove s poznatim plavim čamcima… Slobodno za odmor i uživanje u živopisnom životu stanovnika. Povratak u Marrakech. Večera i noćenje.

8.dan: Marrakech - Pariz - Zagreb

Doručak. Odlazak prema zračnoj luci u Marrakechu. Let prema Parizu u 10.25h, s dolaskom oko 14.50h. Nastavak puta iz Pariza prema Zagrebu u 18.30h. Dolazak u Zagreb oko 20.20h.

 

Cijena aranžmana po osobi : 6.890 kn

Doplata za 1/1 sobu:  1.410 kn

*Zrakoplovne pristojbe (podložne promjeni do izdavanja): 1.390 kn

 

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 25 putnika plativih putnika i uključuje:

prijevoz zrakoplovom Zagreb-Pariz-Casablanca i Marrakech-Pariz-Zagreb,  7 polupansiona (doručak i večera) u hotelima 4* u dvokrevetnoj sobi, autobusni prijevozi prema programu, izleti i razgledi prema programu, ulaznice za objekte koji se razgledavaju, pratitelja iz Zagreba i lokalne vodiče na engleskom jeziku, jamčevinu, troškove organizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:

doplatu za jednokrevetnu sobu 1.410 kn, napojnice za lokalne vodiče i vozače (cc 35 eur na licu mjesta), doplata za večeru Fantasia Show (min 10 pax) 290 kn, doplata za grupno putno osiguranje 117 kn

 

PLAĆANJE: 30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 21 dan prije puta ili u ratama.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail


Stranica:
12345... 8