Makedonija i Albanija,
proljeće 2017

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail

Cijena od: 1.695 kn


Makedonija i Albanija - Skopje - Ohrid - Sv. Naum - Tirana... Upoznajte jug Balkana - znamenitosti, kulturu, kuhinju, život i ljude...
Pođite s nama - čeka nas zanimljivo putovanje!


Preuzmi PDF aranžmana

Datumi putovanja:

14.-18.06.2017.

 

1. dan, Zagreb

Polazak s autobusnog kolodvora Zagreb (peroni 502-506) u 20.00h. Noćna vožnja preko Slavonskog Broda, Bajakova, Beograda, Niša i Vranja prema Makedoniji i Skopju.

2. dan, Skopje - Ohrid

Dolazak u makedonsku prijestolnicu u jutarnjim satima, sastanak s lokalnim vodičem te polazak na razgled grada; stara željeznička stanica, spomenik i kuća Majke Tereze, kameni most iz 6. st., Daut Pašin Amam iz 15. st., crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa Paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II... Nakon razgleda slobodno vrijeme za osobne potrebe. Svakako preporučamo individualni ručak u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Nastavak vožnje preko Tetova, Gostivara, kroz Nacionalni park Mavrovo do Ohrida, “Bisera Makedonije”.  Ohrid je jedno od najstarijih europskih naselja  na UNESCO-voj listi svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama spada među najdublje u Europi. Smještaj u hotel, osvježenje. Večernja šetnja gradom, noćenje.

3. dan, razgled Ohrida - fakultativni izlet Struga i Vevčani

Doručak. Razgled Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča; starogradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska Čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, samostan Bogorodice Perivlepte, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)... Povratak na glavni trg, slobodno vrijeme za odmor, šetnju, shopping... Mogućnost jednosatnog krstarenja brodom po Ohridskom jezeru, uz doplatu na licu mjesta. U popodnevnim satima fakultativni izletprema Strugi koja se nalazi na obali Ohridskog jezera, na dijelu gdje rijeka Crni Drim istječe iz jezera, teče kroz grad i dijeli ga na dva dijela. Po dolasku razgled rodnog mjesta makedonskih pjesnika braće Konstantina i Dimitrija Miladinova. Nakon kraćeg slobodnog vremena, polazak prema obližnjim Vevčanima, i njihovim izvorima koji su jedan od najpoznatijih i najposjećenijih prirodnih fenomena u Makedoniji, a protežu se na 1370 hektara. Kao Spomenik prirode i ekološka zona s visokim stupnjem zaštite, oni predstavljaju sifonsko vrelo s prosječnim kapacitetom od 1500 l/sek. Glavni izvor smješten je u otvoru spilje, a desetak metara niže, nalazi se 7 manjih izvora koji su podzemno spojeni s glavnim izvorom. Ujedinjeni, izvori čine Vevčansku rijeku duljine 6 km. Pored prirodnih ljepota i značajnih bioloških i hidroloških vrijednosti, izvori imaju i svojevrsnu duhovnu vrijednost. S izvora voda teče kroz selo, kroz dvorišta kuća i u prošlosti se koristila za mlinove koji su danas turističke atrakcije i očaravaju svojom ljepotom. Povratak u Ohrid, noćenje.  

4. dan, Ohrid - Sv. Naum i Pogradec

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet uz obale Ohridskog jezera do sv. Nauma. Pri izlasku iz Ohrida zaustavljanje na čuvenim Biljaninim izvorima; kraći razgled, slobodno vrijeme za fotografiranje... Nastavak vožnje do manastira sv. Naum. Razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno impresivne su scene iz života sv. Nauma i njegovih čuda koje se nalaze iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Kraće zaustavljanje kod izvora rijeke Crni Drim. Nastavak puta preko makedonsko-albanske granice do obližnjeg grada Pogradca, gdje je nekoliko godina boravio i albanski diktator Enver Hodža. Šetnja gradom, mogućnost kupovine poznatog konjaka Skenderbeg, koji je po kvaliteti drugi nakon francuskog, vanjski razgled nekadašnje vile Envera Hodže, danas u vlasništvu albanske vlade… Zaustavljanje kod poznatih Hodžinih bunkera kojih je izgradio čak 700.000, dok je Albanija tada imala 3 mil. st. Slobodno za fotografiranje. Mogućnost ručka u obližnjem malom ribarskom selu punom restorana. Povratak u Ohrid, noćenje.

5. dan, Ohrid - Zagreb

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Hrvatskoj. Ugodna vožnja istim itinererom kao i u dolasku uz usputna zaustavljanja za odmor i okrjepu. Predviđen dolazak u kasnim večernjim/noćnim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi iznosi: 1.695 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 350 kn

 

Cijena aranžmana je rađena na bazi minimum 40 putnika i uključuje:

prijevoz udobnim turističkim autobusom prema programu, usluge stručnog pratitelja, usluge stručnih lokalnih vodiča, sve obilaske prema programu, 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* u Ohridu, izlet sv. Naum i Pogradec, sve lokalne pristojbe, troškove organizacije i rezervacije, osiguranje od odgovornosti, zakonsku jamčevinu aranžmana.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

ulaznice za objekte koji se eventualno posjećuju (okvirna cijena ulaznice za pojedini lokalitet je cca. 1,50-2,50 €; plaćanje prema osobnom odabiru na licu mjesta), fakultativne izlete, troškove osobne prirode, puno zdravstveno osiguranje (preporučamo).

 

Fakultativne doplate prilikom prijave u agenciji,

za realizaciju potrebno min 20 osoba:

● Izlet Struga i Vevčani: 80 kn

● Jednosatno krstarenje Ohridskim jezerom: 70 kn

● večera u nacionalnom restoranu uz živu glazbu: 130 kn

 

PLAĆANJE: 30% akontacije prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 21 dan prije puta ili u ratama.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail


Stranica:
12345... 12