Island - charter let iz Zagreba 02.11.2017.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail

Cijena od: 5.490 kn


Zemlja oštrih kontrasta, mjesto gdje led susreće vatru, polarna svjetlost tamne zimske noći, a ledenjaci vulkane. Island je avantura smještena u zadivljujući krajolik. Doživite prirodu ispunjenoj gejzirima, lavom i vodopadima ...


Preuzmi PDF aranžmana

03

Datum putovanja:

02.-05.11.2017.

Vrijednost Više: Uključen Razgled Reykjavika!

 

1. dan: Zagreb-Keflavik–Reykjavik

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Po slijetanju vožnja autobusom po poluotoku Reykjanes do Reykjavika, islandske prijestolnice (razgled uključen u cijenu). Reykjavik je najsjevernija prijestolnica na svijetu te kulturno, ekonomsko i političko sjedište Islanda. Para iz vrućih izvora u okolici inspirirala je samo ime grada, koje se može prevesti kao „Zaljev dima“. Reykjavík je puno više od obične destinacije; to je mjesto uzbudljivih mogućnosti okruženo nevjerojatnim krajolicima, kozmopolitski grad prepun suvremene arhitekture koji i dalje njeguje tradicionalni način života, bez stresa zapadnih metropola. Razgled starog i novog dijela grada, luke, velebne Hallgrimove crkve, muzeja skulptura Asmundura Svenssona... Slobodno vrijeme za uživanje u impresivnom broju kvalitetnih i nagrađivanih restorana koje nudi Reykjavik, u kojima možete isprobati i neke od islandskih specijaliteta kao npr. hangikjöt - dimljenu janjetinu, kjötsúpa - juhu s mesom i povrćem, saltifiskur - bakalar…  Smještaj u  hotel. Noćenje.

2. dan: Reykjavik („Južna Avantura“: Slap Seljalandsfoss – Slap Skogafoss – Vik – Ledenjački Jezik Solheimajokull)

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta „Južna avantura“, idealnog za ljubitelje netaknute prirode. Vodimo vas duž južne obale Islanda, jedne od najslikovitijih regija, zemlje slapova, ledenjaka i crnih plaža. Posjećujemo slap Seljalandsfoss, najpoznatiji po šetnici koja se proteže iza samog slapa, otkuda posjetitelji mogu uživati u zaista jedinstvenoj perspektivi. Nastavljamo do najvećeg i možda najposjećenijeg Skogafossa, koji se spektakularno spušta sa 60 metara visine. Legenda kaže da je Viking po imenu Thrasi sakrio svoje zlato ispod slapa. Pauza u šarmantnom Viku, najjužnijem gradiću otoka, uokvirenom dugom, crnom vulkanskom plažom pred kojom se prostire Atlantski ocean. Ako vrijeme dopusti, doživljaj Solheimajokull ledenjaka, koji je dio poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla, čija ledena kapa pokriva aktivni vulkan Katla. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

3. dan: Reykjavik („Zlatni trokut”: Þhingvellir – Gejzir Strokkur – Slap Gullfoss – Skalholt – Hveraþerdi)

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta po tzv. ”Zlatnom trokutu“ („Golden circle“), ruti koja se preporuča svim posjetiteljima Islanda! Vožnja do UNESCO zaštićenog nacionalnog parka þhingvellir, remek djela prirode, mjestu gdje se susreću Euroazijska i Sjevernoamerička kontinentalna tektonska ploča. Þhingvellir je i mjesto od posebnog značaja Islanđanima jer su tu doseljenici 930. godine osnovali Alþing, nacionalni parlament, koji je ujedno i najstariji na svijetu. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave  prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika. Nastavak putovanja do geotermičkog područja gejzira, s kipućim blatnim jamama i živahnim Strokkur gejzirom, koji eruptira vodu 30 metara u zrak svakih nekoliko minuta. Nastavak puta prema slapu Gullfoss (Zlatni slap), smještenom u gornjem dijelu rijeke Hvitá koji se kaskadno spušta u dvije faze u 2,5 km dug kanjon. Odlazak do Skalholta, duhovne i kulturne prijestolnice otoka od 11. st., mjesta hodočašća u srednjem vijeku. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

4. dan: Reykjavik–Keflavik–Zagreb

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe te kupovinu suvenira. Svakako preporučujemo izlet u Plavu lagunu (doplata), kao opuštajuću završnicu vašeg posjeta Islandu. Laguna se nalazi u polju lave pored grada Grindavika na Reykjanes poluotoku i jedna je od najposjećenijih atrakcija na Islandu. U laguni se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38 C. Ukoliko se ne odlučite za izlet u Plavu lagunu, prijevoz do zračne luke bit će organiziran u popodnevnim satima iz Reykjavika izravno na Keflavik. Putnici koji odu u Plavu lagunu odlaze iz nje izravno u zračnu luku koja se nalazi u neposrednoj blizini. Let za Zagreb u večernjim satima, dolazak u kasnim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi iznosi:

Fosshotel Lind 3*: 5.690 kn / 5.490 kn*first minute

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.250 kn

Hotel Island 3*

Standard sobe: 5.990 kn / 5.790 kn*first minute

Superior sobe: 6.350 kn / 6.150 kn*first minute

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.750 kn

Fosshotel Reykjavik 4*: 6.490 kn / 6.290 kn*first minute

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.990 kn

 

*FM cijene važeće su do popunjenja određenog broja mjesta 

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 890 kn

 

Cijena putovanja uključuje:

prijevoz posebnim zrakoplovom Croatia Airlines iz Zagreba, 3 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama, autobusni prijevoz na Islandu po programu, razgled Reykjavika po dolasku, pratitelja putovanja i organizaciju putovanja

 

Cijena putovanja ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, putno zdravstveno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

 

Doplate: 

(prilikom rezervacije – isključivo na prodajnom mjestu):

Cjelodnevni izlet „Zlatni trokut”: 390 kn

Cjelodnevni izlet „Južna avantura”: 690 kn

Poludnevni izlet u Plavu lagunu s uključenom ulaznicom: 690 kn

Izlet „Aurora Borealis“: 170 kn

 

Napomena: Cijene izleta izračunane su za grupe od najmanje 49 osoba, u slučaju manjeg broja putnika cijene će biti proporcionalne prijavljenom broju osoba

 

Minimum prijavljenih putnika: 120

Trokrevetna soba na ovom programu: na upit!

 

NAPOMENE:

Završnu obavijest o detaljima programa, cijeni i točnom polasku primit ćete najkasnije 5-7 dana prije odlaska. Ako ne dobijete obavijesti u navedenom roku, molimo javite se na prodajno mjesto, osobno ili telefonom.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgu­bljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na slijedećem linku.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail


Stranica:
12345... 9