Island, 4 dana zrakoplovom, garantirani polazak, 12.10.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail

Cijena od: 5.550 kn


Vrijednost više: uključen razgled Reykjavika!


Preuzmi PDF aranžmana

03

Datum putovanja: 

12.10.-15.10.2017. (garantirani polazak)

 

1. dan: Ljubljana - Keflavik - Reykjavik 

Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu. Transfer (uz doplatu) do zračne luke Jožeta Pučnika Ljubljana i let u Keflavik/glavna zračna luka na Islandu. Po slijetanju vožnja autobusom po poluotoku Reykjanes do Reykjavika, islandske prijestolnice – razgled Reykjavika je uključen u cijenu. Reykjavik je najsjevernija prijestolnica na svijetu, grad u kojem živi više od polovice stanovnika Islanda. Ime grada može se prevesti kao „Zaljev dima”; u 9. stoljeću, kad je naseljavan ovaj predio, iz tla se dizala para. Danas u gradu nema dima jer kuće grije topla voda geotermalnog područja. Reykjavik je grad s kolonijom arktičkih ptica i lososima bogatom rijekom u središtu mjesta. Razgled starog i novog dijela grada, luke, velebne Hallgrimove crkve, restorana Perlan, muzeja skulptura Asmundura Svenssona...  Smještaj u  hotel. Noćenje.

2.dan: Reykjavik ("Južna avantura": slap Seljalandsfoss - Slap Skogafoss - Vik - Ledenjački jezik Solheimajokull) 

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučamo doplatu cjelodnevnog izleta »Južna avantura«: južni Island je čudesan, to je zemlja slapova, ledenjaka i sandura – crnih plaža lave. Posjetit ćete slap Seljalandsfoss, koji se spektakularno spušta 60 m u dubinu i slovi kao jedan od najviše fotografiranih slapova na Islandu. Najveći i možda najposjećeniji je Skogafoss. Pauza u gradiću Vik – najjužnijem gradiću otoka. Prilika za lijepe fotografije bit će dovoljno, a bit će vremena i za kraću šetnju crnim pijeskom. Ako vrijeme dopusti, doživljaj Solheimajokulla, koji je dio poznatog ledenjaka Myrdalsjokulla. Očekujte dan u islandskoj prirodi, doživljaj brojnih kontrasta, koje pruža samo ta sjeverna, slikovita zemlja. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

3.dan: Reykjavik ("Zlatni trokut": þhingvelli - Gejzir Strokkur - Slap Gullfoss - Skalhot - Hveraþerdi) 

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe. Mogućnost (doplata) cjelodnevnog izleta po tzv. ”Zlatnom trokutu”. Zlatni trokut je obavezan, ako putujemo na Island....” piše u mnogim turističkim priručnicima – ne propustite! Vožnja do nacionalnog parka þhingvellir, najstarijeg islandskog nacionalnog parka – zaštićen UNESCO-om, gdje je 930. godine ustanovljen prvi islandski parlament. Þhingvellir je svim Islanđanima mjesto od posebnog značaja i simbola te jedno od najposjećenijih lokaliteta Islanda. Šetnja fantastičnim krajolikom među stijenama okamenjene lave i prema ljetnoj rezidenciji islandskih predsjednika. Nastavak putovanja do geotermičkog područja gejzira, gdje ćete vidjeti gejzir Strokkur koji eruptira svakih pet do deset minuta. Nastavak puta prema slapu Gullfoss (Zlatni slap) koji u tri kaskade pada 32 metra u klanac. Odlazak do Skalholta, duhovne i kulturne prijestolnice otoka od 1056. g. do početka 19. stoljeća. Povratak u Reykjavik. Noćenje.

4.dan: Reykjavik - Keflavik - Ljubljana 

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za osobne programe te zadnju kupovinu suvenira. Svakako preporučujemo za kraj ovog lijepog programa izlet u Plavu lagunu (doplata). Islanđani obožavaju Plavu lagunu i izlet je doista pravo zadovoljstvo za um i tijelo!  U laguni se možete okupati u geotermalnoj vodi neobične plave boje i izrazito dobrog djelovanja na kožu čija je temperatura oko 37-38 C – kažu da doći na Island, a ne otići u Plavu lagunu jest kao ne otići na Eiffelov toranj kad posjetite Pariz! Ako se ipak odlučite da ne želite u Modru lagunu, prijevoz do zračne luke će biti organiziran za te putnike u popodnevnim satima iz Reykjavika izravno na Keflavik. Putnici koji odu u Modru lagunu odlaze iz nje izravno u zračnu luku koja se nalazi u neposrednoj blizini Modre lagune. Let u Ljubljanu u večernjim satima. Dolazak u Zračnu luku Jožeta Pučnika Ljubljana u kasnim satima. Transfer autobusom (uz doplatu) do Zagreba.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 6.090 kn 5.550*

Obvezna doplata za pristojbe u zračnim lukama: 890 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.390 kn

Trokrevetna soba na ovom programu na upit!

Doplata transfer Zagreb - Ljubljana - Zagreb: 310 kn po osobi

 

Cijena uključuje:

zrakoplovni prijevoz u ekonomskom razredu, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama, autobusni prijevoz na Islandu po programu, sve transfere, razgled Reykjavika po dolasku autobusom i pješački, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe, autobusni transfer Zagreb-Ljubljana-Zagreb, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, putno zdravstveno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

Doplate (isključivo prilikom rezervacije na prodajnom mjestu):

Cjelodnevni izlet „Zlatni trokut” 360 kn / djeca 280 kn

Poludnevni izlet u Plavu lagunu 590 kn / djeca 280 kn

Cjelodnevni izlet „Južna avantura” 520 kn / djeca 360 kn

 

Napomena: Cijene izleta izračunate su za grupe od najmanje 35 osoba (izleti su organizirani u suradnji s Kompasom Ljubljana i izleti su skupni, a cijene su izračunate na osnovu minimuma od 35 osoba, u slučaju manjeg broja putnika cijene će biti proporcionalne prijavljenom broju osoba).

 

Napomene:

Završnu obavijest o detaljima programa, cijeni i točnom polasku primit ćete najkasnije 5-7 dana prije odlaska. Ako ne dobijete obavijesti u navedenom roku, molimo javite se na prodajno mjesto, osobno ili telefonom.

Pridržavamo pravo promjene programa putovanja odnosno vremena polaska i povratka,ako nam zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi zatraženi vozni red. Ne preuzimamo odgovornost za izgubljenu ili oštećenu prtljagu. Kod zračnog prijevoza je za prtljagu odgovorna isključivo zrakoplovna tvrtka, po propisima koji vrijede u međunarodnom putničkom prometu. Prijavu izgu­bljene ili oštećene prtljage putnik sam naslovljava na prijevoznika.

Zbog prilagođavanja zrakoplovnom prijevozu i nepredviđenim okolnostima pridržavamo pravo obrnutog ili djelomično promijenjenog, ali sadržajno nesmanjenog programa.

 

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na slijedećem linku.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail


Stranica:
12345... 7