Galicija i Bilbao, 5 dana zrakoplovom, 05.10.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail

Cijena od: 5.590 kn


La Coruña – Oviedo – Santillana del Mar i Altamira – Bilbao – San Sebastian – León – Santiago de Compostela

Posebnim zrakoplovom iz Zagreba


Preuzmi PDF aranžmana

03

Datum putovanja:

05.10.-09.10.2017. (garantirani polazak)

 

1. dan, Zagreb – Santiago de Compostela – La Coruña – Oviedo

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u Zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska kod šaltera informacija i podjela putne dokumentacije. Polijetanje posebnog zrakoplova u 8:30 sati za Santiago de Compostelu. Nakon slijetanja slijedi vožnja do La Coruñe, drugog po veličini grada u Galiciji koji je u rimsko doba bio važan lučki grad. Upravo iz tog vremena datira poznati Herkulov stup koji je jedan od asocijacija na grad, a smatraju ga najstarijim svjetionikom na svijetu. Po dolasku u grad panoramski obilazak i slobodno vrijeme za ručak u središtu grada i u zanimljivoj staroj jezgri grada, koja je izrasla iz stare ribarske četvrti. Nastavak putovanja u poslijepodnevnim satima prema Oviedu, glavnom gradu pokrajine Asturije. Smještaj u hotel u središtu grada. Nakon kraćeg odmora moguć odlazak s pratiteljem putovanja u šetnju ovim prekrasnim gradom za kojeg je Woody Allen rekao da „kao da nije s ovoga svijeta“ (u njemu je snimao dio filma „Vicky Cristina Barcelona“). Oviedo je na glasu kao jedan od najboljih gradova za život u cijeloj zemlji, grad je bogat i lijep, a srednjovjekovni šarm miješa se s pažljivo osmišljenim modernim rasterom ulica, romaničke i barokne crkve s raznovrsnim restoranima i vinskim podrumima, uske uličice sa savršeno restauriranim zgradama. Slobodno vrijeme za uživanje u zavodljivoj atmosferi grada. Noćenje.

2. dan, Oviedo – Santillana del Mar i muzej Altamira – Bilbao

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak na razgled povijesnog dijela prijestolnice Asturije u kojem se diči poznata katedrala (ulaznica uz doplatu). Postoji narodna izreka na španjolskom jeziku koja u prijevodu kaže: „Biti Španjolac je ponos. Biti Asturijanac je titula.“ Asturijanci za sebe tvrde da su pravi Španjolci i jedini dio zemlje koji Arapi nisu osvojili s ulaskom na poluotok 711. g. Španjolski krunski nasljednici ne bez razloga nose titulu „Príncipe de Asturias“ već stoljećima. Kraće slobodno vrijeme za kavu ili okrepu u tipičnoj bodegi uz pintxose (sendviče) i asturijanskufavadu i sidru (jabukovača).  Nastavak putovanja za Bilbao vodi nas preko srednjovjekovnog gradića Santillana del Mar, najpoznatijeg po svjetski poznatoj špilji Altamira koja se smjestila oko 2 km iznad mjestašca. No, Santillana je poznata i po svojim slikovitim uličicama, starim gradskim zidinama obraslim bršljanom i šarenilu cvijeća što ga stanovnici s ljubavlju njeguju. Posjet muzeju Altamira (ulaznica uz doplatu) – originalna je špilja, poznata pod nazivom „Sikstinska kapela kamenog doba“ zatvorena za javnost zbog oštećenja koja su počela nastajati zbog isparavanja posjetitelja, a u muzeju je napravljena umjetna špilja po uzoru na izvornu. Nastavak putovanja prema Bilbau. Po dolasku smještaj u hotel u središtu grada, slobodna večer. Noćenje.

3. dan, Bilbao – San Sebastián – Bilbao

Doručak. Odlazak u razgled grada koji je do nedavno ponajprije bio poznat kao industrijski i lučki grad sa zaleđem bogatim rudnicima, a koji se nakon izgradnje muzeja Guggenheim svjetski poznatog arhitekta Gehryja otisnuo u 21. stoljeće, među značajne centre kulture i umjetnosti. Grad je to u kojem se zahvaljujući lokaciji i povijesti dogodio zanimljiv koktel u kojem arhitektura i tradicija, more i planine, povijest i modernitet nude brojne mogućnosti za opuštanje, zabavu i uživanje u kulturnoj ponudi… Zanimljiv je i stari dio grada (Casco Viejo), pješačka zona s povijesti dužom od 700 godina. Tu se nalazi glasovita katedrala sv. Jakova, tržnica Ribera i Plaza Nueva. Moguć posjet muzeju Guggenheim uz doplatu (razgled s audio-vodičem). Slobodno vrijeme za ručak u odličnim baskijskim tavernama: Bilbao je svjetski poznat po gastronomskoj ponudi, ima nekoliko restorana s Michelinovim zvijezdicama, a svakako treba kušati jela od bakalara, njihove odlične pintxose i počastiti se izvrsnim baskijskim vinom txakoli. U nastavku dana izlet u San Sebastián, grad s prekrasnim zaljevom i plažom La Concha – jednom od najljepših i najpoznatijih plaža Europe. San Sebastián jedan je od najmondenijih španjolskih gradova, poznat po sjajnoj gastronomiji i filmskom festivalu. Panoramski i pješački razgled grada, slobodno vrijeme za šetnju, razglede i vlastite programe. Povratak u Bilbao u ranim večernjim satima. Noćenje.

4. dan, Bilbao – León – Santiago de Compostela

Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje prema Galiciji vodi nas kroz pokrajinu Castilla y León u kojoj ćemo se zaustaviti i posjetiti glavni grad León, prijestolnicu povijesne kraljevine Leon, smješten na rijeci Bernesgi. Jedna od važnih postaja na Putu sv. Jakova, grad je osnovan u 1. stoljeću. Od bogatog povijesnog i umjetničkog nasljeđa najznačajnija je sjajna ranogotička katedrala nazvana „Kućom svjetla“ (Pulchra Leonina), najljepši primjer francuske gotike u Španjolskoj (ulaznica uz doplatu). Nastala je na temeljima palače kralja Ordona II., a izuzetnu ljepotu i svjetlost daje joj mnoštvo prozora između brojnih elegantnih kontrafora. Slobodno vrijeme u središtu grada. U poslijepodnevnim satima nastavak putovanja vodi nas kroz grad Lugo, četvrti grad po veličini u Galiciji, poznat po značajnom rimskom nasljeđu. Posjet staroj gradskoj jezgri, u kasnim poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema galicijskom glavnom gradu. Smještaj u hotel, noćenje.

5. dan, Santiago de Compostela – Zagreb

Doručak. Nakon doručka odlazak u panoramski i pješački razgled Santiaga de Compostele (ulaznica u katedralu i muzej uz doplatu). Glavni grad Galicije jedan je od najvažnijih svetišta kršćanskog svijeta – grob sv. Jakova (Santiago na španjolskom) bio je uz Rim i Jeruzalem najvažniji cilj hodočasnika nekoć, a i danas je jedan od najposjećenijih gradova Španjolske. Osim mnogobrojnim palačama i crkvama Santiago se diči i 500 godina starim sveučilištem osnovanim 1495. g. po povelji pape Julija II., koje gradu daje posebnu živost. Zgrade sveučilišta smještene su u središtu grada i u raskošnom parku. Glavni gradski park Ameda nalazi se između starog i novog grada. Trgovinice i barovi stisnuti su u granitom popločenim uličicama (Zona Vella-Rua do Franco), a moderne trgovine brojnije su u Zona Nova i Zona Central. Galicija ima izvrsnu gastronomiju,dio slobodnog vremena treba svakako posvetiti nekom od specijaliteta kao pulpo a la gallega (kuhana hobotnica) ili torti Tarta de Santiago, te sve zaokružiti s izvrsnim galicijskim vinom Ribeiro. Slobodno vrijeme za osobne programe. Transfer do zračne luke, let posebnim zrakoplovom za Zagreb predviđen je u 18:00 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.590 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.690 kn

Soba s pomoćnim ležajem na upit.

 

Cijena aranžmana uključuje:

prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb-Santiago de Compostela-Zagreb, pratitelja, smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom: 1 noćenje u Oviedu, 2 noćenja u Bilbau, 1 noćenje u Santiagu de Composteli, prijevoz autobusom na turi, boravišne pristojbe, te troškove organizacije i prodaje.

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, napojnicu za vozača te troškove osobnih narudžbi 

 

Paket ulaznica s rezervacijom ulaza: 310 kn

Paket uključuje ulaznice u katedralu u Oviedu, Altamira muzej, Guggenheim muzej (audio vodič uključen), katedralu u Leonu i katedralu i muzej u Santiagu de Composteli

 

Predviđeni red letenja:

05 OCT ZAG – SCQ  08:30 11:30

09 OCT SCQ – ZAG  18:00 21:30

 

Predviđeni smještaj:

OVIEDO: HOTEL GRAN HOTEL ESPAÑA, 4**** 

http://www.atiramhotels.com/en/hotels/oviedo/gran-hotel-espana/  

BILBAO: HOTEL NH COLLECTION VILLA DE BILBAO, 4****

https://www.nh-collection.com/hotel/nh-collection-villa-de-bilbao

SANTIAGO DE COMPOSTELA: HOTEL CONGRESO, 4**** 

http://www.hotelcongreso.com/

Napomene:

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na put kao i tijekom samog putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

 

Min. prijavljenih putnika: 35

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na slijedećem linku.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail


Stranica:
12345... 7