Antička Grčka i Meteora, polasci 2017.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail

Cijena od: 2.990 kn


Meteora - Delfi - Atena - Sounion - Peloponez...upoznajte grčku povijest i civilizaciju, poslušajte zvuke sirtakija, kušajte grčku hranu i vino. Provjeren program i vrhunski vodič s impresivnim poznavanjem grčkih mitova i povijesti


Preuzmi PDF aranžmana

Datum putovanja:

Datum putovanja u izradi

 

1. dan

Polazak grupe s autobusnog kolodvora u Zagrebu u 04.00h, peroni 502-506. Ukrcaj putnika u Rijeci na Vratima Jadrana u 06.00h. Transfer autobusom do Venecije, ukrcaj na brod, smještaj u kabine. Polazak broda u 12.00h. Tijekom plovidbe, putnicima su na raspolaganju restorani, salon igara, duty-free, dućan, caffe barovi  i dr. Noćenje na brodu.

2. dan 

Pristajanje u Igoumenitsu u ranim popodnevnim satima oko 14.30h. Iskrcaj iz broda te transfer do Kalambake, mjesta smještenog podno poznatih Meteora.Dolazak u hotel u predvečerje. Smještaj u sobe, noćenje.

3. dan

Doručak. Razgled jednog od 6 čuvenih manastira Meteora. Kraći posjet radionici i prodavaonici ikona, s obzirom da je ikona tipični suvenir ovog područja. Nastavak puta za Delfe. Slijedi razgled Delfa: hrama boga Apolona, ostataka kazališta i stadiona. Nastavak putovanja do Atene. Po dolasku, smještaj u hotel. Odlazak u šetnju i upoznavanje grada u pratnji pratitelja. Noćenje.

4. dan

Doručak. Odlazak u razgled Atene autobusom i pješice: Parthenon na Akropoli, trgovi Sintagma i Omonia, stadion I Olimpijskih igara, Hadrijanov slavoluk i dr. Poslije podne slobodno za individualne razglede i shopping. Navečer razgled smjene straže na Sintagmi te fakultativna večera uz folklorni show u tipičnoj grčkoj gostioni u dijelu grada zvanom Plaka. Noćenje.

5. dan

Doručak. Odlazak u razgled Pireja, atenske luke, pa sve do rta Souniona -razgled hrama boga Posejdona (mjesto sa najljepšim zalaskom sunca). U povratku vožnja kroz Glifadu koja je središte atenske rivijere s velikim brojem restorana i kafića. Povratak u Atenu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. dan

Doručak. Odjava iz hotela te odlazak u pravcu poznate pokrajine Argolide koja obuhvaća: razgled Korintskog kanala i šetnju mostom koji povezuje Egejsko i Jonsko more; slijedi Epidaurus, antičko svetište boga Asklepija te razgled lokaliteta u kojemu se nalazi  antičko kazalište iz 4.st. prije Krista (ujedno i najakustičnija građevina te vrste na svijetu), ostatke stadiona i prvi sanatorij antičke Grčke i dr.; odlazak u tipičnu tvornicu keramike i kupovina suvenira; nastavak do Napuliona, razgled prvog glavnog grada Grčke iznad kojeg dominira venecijanska utvrda s prilazom od 857 stepenica; vožnja prema Mikeni te razgled lokaliteta koji je kolijevka europske kulture; Kiklopske zidine, Klitemestrinu, Egistovu i Lavlju grobnicu, Lavlja vrata,.. Nastavak vožnje do Patrasa. Po dolasku ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Polazak u 23.59h. Noćenje.

7. dan

Cjelodnevna plovidba uz mogućnost korištenja svih usluga broda. 

8. dan

Dolazak u Veneciju u ranim jutarnjim satima (cca 07.00h), te nastavak vožnje prema Rijeci/Zagrebu. Povratak u Zagreb ranim popodnevnim satima.

 

Cijena aranžmana po osobi: 3.190 kn 2.990 kn first minute*

*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta 

 

Cijena se temelji na min. 40 uplaćenih aranžmana i obuhvaća kako slijedi:

autobusni prijevoz tijekom cijelog putovanja, prijevoz brodom na relaciji Venecija-Igoumenitsa-Patras-Venecija sa smještajem u 1/4 kabinama (unutarnje, bez prozora), smještaj u hotelima 3* u Kalambaki i Ateni na bazi noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama, razgledi Meteora, Delfa, Atene, Souniona i Argolide, pratnju grupe, organizaciju putovanja, zakonsku jamčevinu.

 

Fakultativno (neobavezno) pri rezervaciji:

Doplata za 1/1 unutarnju kabinu: 1.490 kn po osobi

Doplata za 1/1 vanjsku kabinu: 1.550 kn  po osobi

Doplata 1/2 unutarnju kabinu: 450 kn po osobi

Doplata za 1/2 vanjsku kabinu: 620 kn  po osobi

Doplata za 1/3 unutarnju kabinu: 295 kn po osobi                  

Doplata za 1/3 vanjsku kabinu: 390 kn po osobi

Doplata za 1/4 vanjsku kabinu: 235 kn  po osobi

Doplata za 1/1 sobu u hotelu: 690 kn

Doplata za večeru u Plaki: 290 kn po osobi

Popusti za djecu do 12 g. (zbrajaju se): u hotelu samo u sobi 1/3 na trećem ležaju -250 kn (1/4 soba nema), na brodu u svakoj kabini -60 kn po dijetetu

 

Cijena aranžmana ne uključuje ulaznice za arheološke lokalitete, a trenutno iznose:

* Akropola - 20 Eura , Delfi - 12 Eura, Mikena - 12 Eura, Epidaurus - 12 Eura, Sounion - 8 Eura, Meteori - 3 Eura

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail


Stranica:
12345... 8