Obala Amalfi, Napulj, Pompeji i Capri, 14.4.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail

Cijena od: 3,290 kn


Uskrs na obali ljubavi, sunca i limoncella


Preuzmi PDF aranžmana

26

Datum putovanja: 

14.04.-17.04.2017.-garantirani polazak

 

1.dan, Zagreb – Napulj – Sorrento 

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja kod šaltera informacija u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja, u ranim jutarnjim satima. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na let posebnim zrakoplovom u Napulj. Po slijetanju u Napulj slijedi ukrcaj u autobus i razgled najznačajnijih gradskih znamenitosti. Treći talijanski grad po veličini nakon Rima i Milana, glavni grad talijanske pokrajine Campanije, smjestio se u podnožju mitskog Vezuva, na obali Tirenskog mora i s pogledom na zaljev kojem je dao ime. Nakon razgleda grada slobodno vrijeme za jelo, šetnju i kupovinu suvenira. U poslijepodnevnim satima putovanje prema Sorrentu, „vratima Amalfija“; smještaj u hotel na području grada. Slobodna večer. Noćenje.

2.dan, Sorrento: cjelodnevni izlet po obali Amalfi 

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet (uz doplatu) po svjetski poznatoj obali Amalfi. Zbog fantastičnih prirodnih ljepota i „kao izniman primjer mediteranskog krajolika“, obala Amalfi je uvrštena na UNESCO popis zaštićene svjetske baštine 1997. godine. Obala je duga 40 kilometara, proteže se južnom stranom Sorentinskog poluotoka i specifičnost je da se vožnja odvija u jednom smjeru,  krivudavom cestom preko dubokih klanaca, iznad plaža, uvala, hridi, malenih naselja, a ispod obronaka planine Lattari, sa spektakularno lijepim pogledom na taj jedinstveni i uzbudljivi krajolik. Tijekom izleta zaustaviti ćemo se na panoramskoj točki otkud se prostire Positano, poznato ljetovalište kao uklesano u stijene, kulisa mnogih priča, filmskih i književnih. Razgledat ćemo glavno mjesto na obali, Amalfi, koje je obali i dalo ime. U njemu je najpoznatija prelijepa i neobična katedrala sv. Andrije iz 11.stoljeća, bizantinskog izgleda do koje vodi 57 stuba. Završetak našeg izleta vodi nas u pitoreskni Ravello, poznat i kao „najromantičnije mjesto u južnoj Italiji“. Povratak u hotel s izleta u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

3.dan, Sorrento: fakultativno cjelodnevni izlet na Capri 

Doručak. mogućnost odlaska cjelodnevni izlet na mondeni, chic Capri. Njegova privlačnost bila je poznata i Rimljanima, car August i potom Tiberije ovdje su ljetovali, tj. provodili umirovljeničke dane. U drugoj polovici 19. stoljeća ovaj otok bujne vegetacije postao je omiljeno odredište mnogih europskih umjetnika, književnika i slikara, a sredinom 20. stoljeća Capri se pretvara u najprivlačnije ljetovalište svjetskog jet-seta.  „Dragulj Mediterana“, otočić prepun pozitivne energije i danas je jedno od najpopularnijih mjesta za odmor na Mediteranu. Svojim ozračjem profinjenosti i bogatstva otok Capri izdvaja se među mnogima, a spektakularna je raskoš njegovog bilja, boja i mirisa. Razgled ovog bujnog otoka odvest će nas u glavna mjesta, Capri i Anacapri. Nakon obilazaka šarmantnih dijelova tih malih mjesta, slobodno vrijeme za samostalnu šetnju, cocktail, itd. Preporučujemo šetnju po najpoznatijoj šetnici, Via Tragari ili cocktail na Piazetti. Povratak na Sorentinski poluotok u poslijepodnevnim satima. Za putnike koji se odluče ostati u Sorrentu, slobodan dan za osobne programe. Slobodna večer i noćenje.

4. dan, Sorrento – Pompeji – Napulj – Zagreb  

Doručak. Slobodno prijepodne i odjava iz hotela u podne. Odlazak prema arheološkom čudu, fascinantnim Pompejima (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Zasigurno jedno od najfascinantnijih mjesta u Italiji, ako ne i šire, povijest Pompeja proteže se daleko u prošlost, ali ono po čemu su postali svjetski poznati jest trenutak koji je formalno uništio svaki trag života u tom mitskom mjestu: riječ je o kobnoj erupciji Vezuva u kolovozu 79. g.n.e. Užareni komadi stijena, smrtonosna pjena i plin uništili su naselje u roku od nekoliko sati. No istodobno je pepeo koji je u sloju od nekoliko metara prekrio grad ostavio odlično sačuvano naselje za generacije daleko u budućnost. I tako su Pompeji otkriveni nakon zamalo 1700 godina da bi danas bili jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta u svijetu. Razgled s lokalnim vodičem. Putem iz Pompeja još ćemo jednom svratiti do glavnog grada, Napulja i provesti nešto slobodnog vremena u njegovom središtu. Transfer prema zračnoj luci u kasnim poslijepodnevnim satima. Polijetanje posebnog zrakoplova u večernjim satima. Očekivani dolazak u Zagreb oko 23 sata.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.290 kn 

Obavezna doplata za manju grupu (min. 30 putnika): 230 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 870 kn

 

Cijena uključuje:

·         zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom na relaciji Zagreb-Napulj-Zagreb

·         3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* na području Sorrenta

·         autobusni prijevoz prema programu

·         razglede prema programu

·         stručne vodiče u Napulju, obali Amalfi i na Pompejima

·         pratitelja na hrvatskom jeziku

·         trošak organizacije putovanja

 

Doplate prilikom rezervacije:

·         jednokrevetna soba 990 kn

·         3 večere u hotelu: 770 kn

·         cjelodnevni izlet na Capri (uključuje povratnu kartu za hidrogliser, transfer iz/do hotela do/od luke, prijevoz mini-busom na Capriju, stručnog vodiča na lokalitetu): 590 kn

 

Doplate tijekom putovanja:

·         ulaznica na arhološki lokalitet Pompeji 14 €, vila Rufolo u Ravellu 5 €

·         obvezna turistička pristojba 3 € po osobi po noćenju, plaćanje na licu mjesta

 

Popusti:

djeca 2-12 god na dodatnom krevetu s 2 odrasle osobe: -10%

 

Predviđeno vrijeme leta:

14.4. ZAG NAP  09.55  11.10 

17.4. NAP ZAG  19.15  20.35 

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail


Stranica:
12345... 7
{sitemeter}