OBAVIJEST:

Poštovani putnici,
ZIMSKO RADNO VRIJEME 11.12. - 10.01.2018.

Radnim danom 08:00-17:00h
Subotom 09:00-13:00h

Vaš AZUR TOURS

OK

Toskana i Rim, Nova godina, 3 dana, 30.12.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail

Cijena od: 1.190 kn


Posjet Sieni, Firenci i Rimu


Preuzmi PDF aranžmana

30

Datum putovanja:

30.12.-01.01.2018. (garantiran polazak)

 

1. dan, Zagreb/Rijeka – Siena – Chianciano Terme 

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Moguć ukrcaj u Karlovcu i Rijeci te nastavak vožnje kroz Sloveniju i Italiju do Siene. Povijesna jezgra Siene uvrštena je na UNESCO-v popis spomenika svjetske baštine i pretvorena u veliku pješačku zonu. Piazza del Campo je gradski trg u obliku školjke izgrađen na mjestu negdašnjeg rimskog kazališta. Trg je sagrađen u 12. stoljeću na mjestu nekadašnjeg rimskog foruma i otada do dana današnjeg ostao je u izvornom obliku školjke popločan crvenom ciglom. Također je poznat i po konjskoj trci, 'Palio od Siene', jedna je od najtežih i najopasnijih konjskih utrka u svijetu. Posjetiti ćemo Duomo di Siena (ulaznica se naplaćuje), Gradska vijećnica, Torre del Mangia...slobodno vrijeme. Nastavljamo prema Chianciano terme. Po dolasku smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan, izlet u Rim

Nakon doručka, s pratiteljem putovanja odlazimo autobusom u Rim. Javnim prijevozom odlazimo do Vatikana, najmanje države na svijetu. Razgledavamo Trg sv. Petra, jedan od najpoznatijih svjetskih trgova, sa slavnom Berninijevom kolonadom, te baziliku sv. Petra, najvažniju od svih kršćanskih crkava, sagrađenu u 16. stoljeću na mjestu prijašnje ranokršćanske bazilike, iznad groba sv. Petra, prvog rimskog biskupa i prvog pape. Zatim odlazimo prema Panteonu ili Hramu bogova. Svi se i danas dive savršeno kružnoj kupoli s okulusom promjera gotovo 9 metara, ali i samo pročelje krasi 8 monolita sivoga granita dovezenog čak iz Egipta prije 2000 godina. Nakon što razgledamo unutrašnjost Panteona, slobodno vrijeme provodimo na Trgu Navona, koji je konstruirao Bernini na mjestu starog hipodroma. Središte antičkoga dijela grada čine Rimski forum, oko kojeg se odvijao gradski život u vrijeme carstva, te Kolosej ili Flavijev amfiteatar, koji je svojedobno mogao primiti i do 50.000 gledatelja. Poslijepodne je rezervirano za najslavniju rimsku Fontanu di Trevi,  poznatu po bacanju novčića, ali i po kafićima s odličnim sladoledom. Šetnjom dolazimo do Španjolskih stuba, glasovitog okupljališta mladih, i početka ulica poznatih po visokoj modi. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, Chianciano Terme - Firenca

Doručak. Ujutro krećemo prema Firenci. Poludnevni razgled grada: katedrala - krstionica - Giottov zvonik - crkve Santa Croce - Medičejske grobnice - crkva San Lorenzo - Ponte Vecchio - Piazza della Signoria. Svoje slobodno vrijeme možete utrošiti na šetnju preko pitoresknog mosta Ponte Vecchio krcatog zlatarskim i draguljarskim radnjama, do palače Pitti i vrtova Boboli. Možete otići i do Piazzale Michelangelo, uživati u pogledu na Firencu i baš tamo, poput kakvog pravog Firentinca, pijuckati desertno Vin Santo i u njega umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom.Polazak za Hrvatsku u poslijepodnevnim satima. Dolazak se očekuje iza ponoći.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.190 kn

 

Cijena uključuje:

  • prijevoz turističkim autobusom prema programu,
  • dva noćenja sa doručkom u hotelu Hotel Massarelli 3* (dvokrevetne/trokrevetne sobe),
  • razgledavanja prema programu,
  • pratitelja tijekom putovanja,
  • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

Cijena ne uključuje:

- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja

- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),

- boravišna pristojba u hotelu 1,00 eur po noćenju po osobi (plaća se na recepciji hotela),

- lokalni vodič u Sieni i razgled grada 5,00 eur po osobi,

- izlet u Rim autobusom 25,00 eur po osobi (uključuje prijevoz autobusom, pratitelja, metro kartu povratnu, razgled Rima i slušalice),

- razgled Firence u pratnji službenog gradskog vodiča i slušalice 10,00 eur po osobi,

- doplata za jednokrevetnu sobu: 290 kn,

- putno osiguranje.

 

Popusti i doplate:

dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20 % popust, odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10 %, doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60,00 kn po osobi.

Autobus iz Karlovca kreće s parkirališta benzinske pumpe Ka Petrol u 05.45 sati, a iz Rijeke, Sjeverno odmorište Vrata Jadrana u 07.30 sati.  Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna prethodna pismena najava.Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

 

Minimalni broj putnika: 40

Za navedeno putovanje vrijede Opći uvjeti putovanja koje možete pogledati na slijedećem linku.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail


Stranica:
1234