Krstarenje južnom Dalmacijom (KL5), akcije!

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail

Cijena od: 2.775 kn


Ruta KL5 - Sezona 2017.

Dubrovnik – Mljet – Hvar – Korčula – Trstenik – Šipan – Dubrovnik


Preuzmi PDF aranžmana

Dovoljno je samo nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći duž jadranskih otoka.  Opustite se i dozvolite da kapetan i posada (posebno kuhar) brinu o vama. Vama preostaje samo kupanje, sunčanje, lješkarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina Jadrana. Svake večeri možete kušati specijalitete u  restoranima nove luke ili se upustiti u otkrivanje starih crkava i povijesnih zanimljivosti otoka...
 

Nedjelja: Dubrovnik

Ukrcaj na brod moguć od 13:00 sati nadalje (luka Gruž), te je prvi obrok večera – zbog različitih letova dolaska svih putnika. Ovu prvu noć na našoj avanturi ostajemo u Dubrovniku - gradu lijepih palača, ljetnikovaca i hotela, ugodne klime, bujne vegetacije, lijepih plaža i uvala. Poseban šarm daju mu građevine koje svoje korijene vuku još iz doba Dubrovačke Republike. Većinu spomenika krase karakteristike renesansne arhitekture, ali su osjetni i sve veći utjecaji gotičke kulture. Iskoristite poslijepodne istraživajući grad i planirajući kako će te provesti zadnju noć na krstarenju kada ćemo se vratiti u ovaj predivan grad.

Ponedjeljak: Dubrovnik - Mljet

Nakon doručka nastavljamo prema Nacionalnom parku - otoku Mljetu. Nakon jutarnjeg kupanja i ručka cijelo poslijepodne vam ostaje na raspolaganju za uživanje u ljepotama Nacionalnog parka - slanim jezerima, razgledavanju stare crkve i opatije na otočiću usred jezera, mirnoći i skladu prirode. Jedna od mnogih pogodnosti koje se nude je i mogućnost iznajmljivanja bicikla i vožnja oko jezera. Noćenje u luci Polača/Pomena.

Utorak: Mljet - Hvar

Nakon doručka nastavljamo prema otočiću Šćedro gdje ćemo imati dovoljno vremena za opuštanje i osvježenje u čistom, kristalno plavom moru. Nakon ručka polazak za Hvar, najduži otok Jadranskog mora. U ovom gradu naići ćemo na renesansnu katedralu i najstarije narodno kazalište u Europi utemeljeno 1612. godine. Za one sportskog duha Hvar nudi dodatni izazov - na uzvisini iznad grada čvrsta i postojana, stoljećima dominira tvrđava Španjola. Otkrijte još jednom povijest, ovaj put iz nove dimenzije! Nemirni pojednici uvijek željni zabave također će otkriti svoje carstvo - mnogobrojne restorane i barove otvorene dugo u noć. Hvar je poznat i kao ’’otok Sunca’’.

Srijeda: Hvar - Korčula

Tijekom doručka krećemo prema Korčuli, rodnom mjestu poznatog istraživača i pustolova MARKA POLA. Kratka pauza za ručak u Lumbardi (dio otoka Korčule). Po dolasku u grad svatko se prepušta vlastitom instinktu i kreće u istraživanje stare Korčule smještene na poluotoku gdje, izdvojena, prkosi utjecaju novog, modernog svijeta. Otok i grad Korčula kriju toliko legendi, priča i spomenika koje u tolikom broju sigurno nećete naći nigdje drugdje. Poslušajte priče kamenih zidova koje se pažljivo skupljaju i čuvaju već više od dva stoljeća! Noćenje u luci Korčula.

Četvrtak: Korčula – Trstenik

Naše putovnje nakon doručka nastavljamo putem malog gradića Trstenik na poluotoku Pelješac. Trstenik, naselje i luka na središnjem dijelu južne obale Pelješca; 106 stanovnika. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo (poznato vino dingač), ribarstvo i turizam. Obale uz naselje i uz susjedne uvale s borovim šumicama pogodne za kupanje. Poznati vinograd – Grgić također je našao svoje mjesto u Trsteniku. Predlažemo laganu šetnju kroz borovu šumu, uz pauzu uz čašicu izvrsnog lokalnog vina u jednoj od tipičnih dalmatinskih konoba. Noćenje u mjestašcu.

Petak: Trstenik - Šipan

Za vrijeme doručka nastavljamo naše putovanje u smjeru Dubrovnika, prema Elafitima, grupi otočića od kojih je najveći Šipan, a slijede ga Lopud i Koločep (Kalamota). Svojom zadivljujućem ljepotom i brojnim pješčanim plažama privlače sve više i više turista. Stanke za kupanje na nekom od manjih otočiča, a noćenje na Šipanu. 

Subota: Šipan - Dubrovnik

Rani polazak za Dubrovnik. Dok doručkujete možete uživati u prekrasnoj prirodi na putu do "raja na zemlji", kako je Dubrovnik nazvao čuveni pisac George Bernard Shaw. U grad stižemo nakon pause za kupanje i ručka te imamo cijelo poslijepodne za istraživanje Dubrovnika ili za kupanje, a možete i krenuti na fakultativnu ekskurziju autobusom u Crnu Goru. Dubrovnik možete istražiti sami, a možete  se pridružiti organiziranom razgledu sa vodičem na engleskom jeziku. Možete se prošetati STRADUNOM – nadaleko poznatom gradskom ulicom, odnosno promenadom smještenom unutar starogradskih zidina. Za one izdržljivije i pune entuzijazma preporučujemo šetnju gradskim zidinama dugim 1,940 metara! Noćenje je predviđeno u luci ovog čudesnog grada.

Nedjelja: Dubrovnik

Nakon doručka preostaje još samo oproštaj od posade i novih prijatelja.
 

Cijena po osobi na bazi 7 polupansiona (doručak i ručak):

 

Tip kabine

30.4.

7.5.*,
14.5.*, 21.5.*, 28.5.

4.6.

11.6.,
18.6.

25.6.

2.7., 9.7., 16.7.,
23.7., 30.7.,
6.8., 13.8.

1.10., 8.10.,
15.10.

17.9., 24.9.

3.9., 10.9.

20.8.,
27.8.

B kat. ispod
palube

2.775

3.115

3.415

3.600

3.900

4.165

B kat. gornja/
glavna paluba

2.965

3.265

3.750

3.975

4.275

4.575

A kat. ispod
palube

3.190

3.600

3.825

4.615

5.025

5.250

A kat. gornja/
glavna paluba

3.415

3.825

4.350

5.025

5.400

5.625

A+ kat ispod
palube

4.650

5.065

5.325

6.040

6.490

6.675

A+ kat gornja/
glavna paluba

4.875

5.365

5.815

6.490

6.940

7.200

*Posebna ponuda za uplate do 01.05.:

  - polazak 7.5., kat. A+ ispod palube, cijena krstarenja po osobi: 4.315 kn

  - polazak 7.5., kat. A+ gornja/glavna paluba, cijena krstarenja po osobi: 4.615 kn

  - polasci 14.5., 21.5., kat. A+ ispod palube, cijena krstarenja po osobi: 4.690 kn

  - polasci 14.5., 21.5., kat. A+ gornja/glavna paluba, cijena krstarenja po osobi: 4.990 kn

 

Popusti:

- djeca mlađa od 10 g. -50%

- odrasli na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -30%.

Doplate:

- dvokrevetna kabina kao jednokrevetna +50% osim za polaske 30.04., 01.10., 08.10., 15.10.

- puni pansion: 865 kn po osobi tjedno (min. 10 prijavljenih osoba)

- za piće uz glavni obrok: 190 kn po osobi tjedno; uključuje izbor 1 pića: čaša vina, pivo ili sok uz ručak

- kapetanska večera: 190 kn mogućnost ribljeg ili mesnog menija pripremljeno na poseban način (uključeno u cijenu A+ brodova)

- dodatni ručnici: na brodovima A i A+ kategorije gosti tjedno dobivaju po dva ručnika za osobnu upotrebu. Na brodovima B kategorije ne dobivaju se ručnici. Dodatne ručnike za osobnu higijenu moguće je iznajmiti za 25 kn,te ručnike za plažu za 40 kn na tjedan/ručnik. Katarina Line ručnik za plažu moguće je kupiti prilikom dolaska na brod za 80 kn.

- dnevno čišćenje kabina: 115 kn po osobi tjedno - uključeno u cijenu na A+ brodovima – dnevno čišćenje kabina, čista posteljina i ručnici sredinom tjedna. Na brodovima A i B kategorije moguće uz nadoplatu i prethodnu najavu.

Cijena uključuje:

- krstarenje motornim jedrenjakom prema odabranoj ruti

- smještaj u dvokrevetnoj kabini na osnovi 7 polupansiona po osobi (doručak + ručak u tri slijeda) + 1l vode dnevno

Cijena ne uključuje:

- obavezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba i lučke takse 190 kn po osobi tjedno

- mogućnost čuvanog parkirališta - cca 75 - 115 kn dnevno (Dubrovnik)

Važne napomene:

- sve kabine na palubi nalaze se na glavnoj ili gornjoj palubi - kabine se dodjeljuju sukladno raspoloživosti! 

- kabine ispod palube su u trupu broda, ispod glavne palube

- A kategorija - tradicionalni drveni brodovi, klimatizirani salon, kabine sa vlastitim kupaonicama i uglavnom krevetima na kat (treći ležaj dostupan na upit).

- A+ kategorija - cijena uključuje kapetansku večeru i jedan razgled grada, dnevno pospremanje kabina, jednu promjenu posteljine i ručnika tijekom tjedna. Noviji čelični brodovi sa prostranim, klimatiziranim kabinama sa vlastitim kupaonicama, bračnim ili odvojenim krevetima, sušilom za kosu i sefom.

- B kategorija - tradicionalni drveni brodovi, klimatiziran salon, kabine sa krevetima na kat i umivaonikom, zajednički tuševi i WC-i.

- kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta

- ručnike za osobnu upotrebu potrebno je ponijeti sa sobom (na brodovima A i A+ kategorije gosti dobivaju 2 ručnika po osobi za tjedan)

- polasci nedjeljom iz dubrovačke luke Gruž za rutu KL 5 (check in traje od 13:00h)

- preporučamo uplatu osiguranja od otkaza rezervacije

 

Važna napomena:

Kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta. Polasci su garantirani za minimum 10 prijavljenih osoba. Organizator zadržava pravo otkazivanja polazaka u slučaju da ima manje od 10 prijavljenih osoba i zadržava pravo promjene imena broda ako za to postoji razlog. Gosti se trebaju pridržavati pravila ponašanja na brodu (izložena u pismenom obliku na svakom brodu), posebno po pitanju zabrane unošenja pića na brod. U slučaju neprimjerenog ponašanja organizator/kapetan zadržava pravo zamoliti gosta da napusti brod.

Zbog specifičnih uvjeta i zahtjeva za privez u nekim hrvatskim lukama, brodovi se privezuju bočno jedan na drugi, tako da naši klijenti, da bi došli do obale, moraju prelaziti s broda na brod preko razmaka između brodova. U takvim slučajevima klijenti moraju osobito paziti na prelaske s broda na brod i to na vlastitu odgovornost. Posada će rado pomoći onima koji pomoć trebaju i traže. Krstarenja se ne preporučaju osobama u invalidskim kolicima ili osobama ograničene mobilnosti.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail


Stranica:
12