Krstarenje Dalmatinskom obalom i otocima (KL3), akcija za polazak 17.6.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail

Cijena od: 3.600 kn


Ruta KL3 - Sezona 2017.

Split – Omiš/Pučišća – Korčula – Lastovo – Ravnik (Zelena špilja) – Komiža/Vis – Biševo (Modra špilja) – Stari Grad – Bol – Split


Preuzmi PDF aranžmana

Dovoljno je samo nekoliko ljetnih majica, kupaći kostim i dobro raspoloženje da biste proveli sedam nezaboravnih dana krstareći duž jadranskih otoka.  Opustite se i dozvolite da kapetan i posada (posebno kuhar) brinu o vama. Vama preostaje samo kupanje, sunčanje, lješkarenje ili istraživanje kristalno plavih dubina Jadrana. Svake večeri možete kušati specijalitete u  restoranima nove luke ili se upustiti u otkrivanje starih crkava i povijesnih zanimljivosti otoka...

 

Subota: Split - Omiš/Pučišća

Polazak iz splitske luke u 13:00 sati i krstarenje duž dalmatinske obale. Nakon popodnevnog kupanja, ovisno o vremenskim prilikama nastavljamo putovanje prema Omišu ili Pučišćima na otoku Braču. Omiš je slikoviti gradić usječen u strme planinske litice kroz koje rijeka Cetina već stoljećima pronalazi svoj put k moru. Ovdje možete isprobati RAFTING na rijeci Cetini, penjati se na staru tvrđavu iznad grada, igrati odbojku na pijesku ili jednostavno prošetati starom gradskom jezgrom uranjajući u bogatu povijest ovog grada. Pučišća su tipično mediteransko mjesto smješteno na sjevernoj obali otoka Brača u dnu duboke uvale. Kolijevka su poznatog bračnog kamena uz koji je vezana čitava povijest mjesta, a ovdje se nalazi i jedna od samo nekoliko kamenoklesarskih radionica u Europi. Moguć posjet klesarskoj radionici. U Pučišćima možete uživati u kristalno čistom moru, prelijepoj prirodi, domaćoj hrani, te vinu i maslinovom ulju.

Nedjelja: Omiš/Pučišća - Korčula

Kad se ujutro sneni popnete na palubu, Omiš/Pučišća će već biti iza vas. Nakon prijepodnevnog kupanja u kristalno plavom moru, ručak će biti poslužen na samom vrhu poluotoka Pelješca u uvali Lovište ili mirnoj uvali Kneža na otoku Korčula. Tijekom popodneva možete razgledati Korčulu, rodno mjesto Marka Pola, za koju legenda kaže da ju je utemeljio trojanski junak Anthenor u 12. stoljeću prije nove ere. Ako ste ljubitelj legendi i bajkovitih priča, gradske zidine Korčule kriju ih na stotine samo za vas. Za večernje sate preporučamo posjet jednoj od brojnih korčulanskih konoba unutar starog grada ili posjet barovima u blizini. Noćenje u luci.

Ponedjeljak: Korčula - Lastovo

Kratka jutarnja šetnja gradskom tržnicom uvod je u novu plovidbu, ovaj put ka Lastovu, najudaljenijem naseljenom dalmatinskom otoku zbog čega su ga Rimljani prozvali Carskim otokom. Usidreni u luci Ubli, imate priliku posjetiti zaštićeni Park prirode ili pak posjetiti najveće naselje na otoku – Lastovo i uživati u šetnji uličicama starog grada. Otok je okružen mnoštvom manjih otočića, sa mnogobrojnim uvalama pogodnim za ronjenje, a poznat je i po brojnim crkvicama i neobičnim dimnjacima.

Utorak: Lastovo– Ravnik (Zelena špilja) – Komiža/Vis

Nakon doručka plovimo prema otoku Visu, koji je godinama bio zatvoren za posjet turista zbog prisutnosti mornarice, što mu daje poseban šarm jer je zadržao izgled Mediterana kakav je nekada bio... U neposrednoj blizini Visa nalazi se otočić Ravnik, na kojem je smještena Zelena špilja. Ona je ime dobila po neobičnom svjetlu koje se oslikava u moru, a dopire iz otvora na svodu ove špilje. Ukoliko poželite, možete se i okupati. Ovisno o vremenskim prilikama plovimo dalje prema gradu Komiži ili gradu Visu gdje noćimo. Komiža je tipično mediteransko mjesto na zapadnoj obali Visa, gdje se rodilo ribarstvo istočne obale Jadrana. Uživajte u šetnji uskim uličicama i bogatoj baštini ili možda u šljunčanim plažama s izvorima pitke vode koji se protežu uzduž cijele istočne obale komiškog zaljeva. Grad Vis smješten je na sjevernoj strani otoka, a razvio se uz ostatke antičke Isse, prvog urbanog središta u Hrvatskoj.  Ukoliko ste zainteresirani, možete posjetite ostatke rimskih termi, gradski muzej ili prošetati obalom uživajući u pogledu na prekrasne villae rusticae.

Srijeda: Komiža/Vis – Biševo (Modra špilja) – Stari Grad

Rano ujutro krećemo prema otočiću Biševu kako bismo posjetili Modru špilju, prekrasan prirodni fenomen, ukoliko nam to dozvole promjenjive i ponekad teške vremenske prilike ovog kraja. Slijedi kratak posjet Komiži/Visu (gradu u kojem nismo noćili prethodnu večer) i nastavak plovidbe prema Starigradu na otoku Hvaru, najsunčanijem jadranskom otoku. Slobodno popodne iskoristite za upoznavanje ovog jedinstvenog grada, čije je polje, kao najstarija u Hrvatskoj i najbolje očuvana starogrčka parcelacija gradskog zemljišta na Mediteranu s pripadajućom gradskom jezgrom uvrštena na popis svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a.

Četvrtak: Stari Grad – Bol

Nakon doručka krećemo prema prekrasnom otoku Braču  i nadaleko poznatoj plaži Zlatni rat kraj Bola; Bol je tipično dalmatinsko ribarsko mjestašce koje se zbog svoje poznate prekrasne plaže prometnulo u popularno turističko odredište. Noć provodimo u Bolu  gdje imamo prilku probati vrhunske riblje specijalitete, lokalna vina i druge delicije.

Petak: Bol – Split

Ovaj dan provesti ćemo uglavnom na kupanju u uvalama otoka Brača. U kasnim popodnevnim satima povratak u Split, drugi najveći grad u Hrvatskoj i glavni grad regije Dalmacije. Njegova povijesna bogatstva i ljepote ne pripadaju samo njegovim stanovnicima, već i svima onima koji žele uhvatiti komadić tisućljetne ljepote. Nudimo vam mogućnost za razgled stare gradske jezgre (Dioklecijanove palače pod zaštitom UNESCO-a) uz vodiča na engleskom jeziku.

Subota: Split

Nakon doručka preostaje još samo oproštaj od posade i novih prijatelja.
 

Cijena po osobi na bazi 7 polupansiona (doručak i ručak):

 

Tip kabine

17.6.

5.8. 19.8.

A kat. ispod
palube

4.615

3.600 posebna ponuda*

5.250 5.025

A kat. na
palubi

5.025

3.975 posebna ponuda*

5.625 5.400

A+ kat. ispod
palube

6.040

6.675 6.490

A+ kat. na
palubi

6.490

7.200 6.940

*Posebna ponuda je važeća za uplate do 01.05. 

 

Popusti:

- djeca mlađa od 10 g. -50%

- odrasli na trećem ležaju u trokrevetnoj kabini -30%.

Doplate:

- dvokrevetna kabina kao jednokrevetna +50% (na upit)

- puni pansion: 865 kn po osobi tjedno (min. 10 prijavljenih osoba)

- za piće uz glavni obrok: 190 kn po osobi tjedno; uključuje izbor 1 pića: čaša vina, pivo ili sok uz ručak

- kapetanska večera: 190 kn mogućnost ribljeg ili mesnog menija pripremljeno na poseban način (uključeno u cijenu A+ brodova)

- dodatni ručnici: na brodovima A i A+ kategorije gosti tjedno dobivaju po dva ručnika za osobnu upotrebu. Na brodovima B kategorije ne dobivaju se ručnici. Dodatne ručnike za osobnu higijenu moguće je iznajmiti za 25 kn,te ručnike za plažu za 40 kn na tjedan/ručnik. Katarina Line ručnik za plažu moguće je kupiti prilikom dolaska na brod za 80 kn.

- dnevno čišćenje kabina: 115 kn po osobi tjedno - uključeno u cijenu na A+ brodovima – dnevno čišćenje kabina, čista posteljina i ručnici sredinom tjedna. Na brodovima A i B kategorije moguće uz nadoplatu i prethodnu najavu.

Cijena uključuje:

- krstarenje motornim jedrenjakom prema odabranoj ruti

- smještaj u dvokrevetnoj kabini na osnovi 7 polupansiona po osobi (doručak + ručak u tri slijeda) + 1l vode dnevno

Cijena ne uključuje:

- obavezna doplata na licu mjesta: boravišna pristojba i lučke takse 190 kn po osobi i tjednu

- mogućnost čuvanog parkirališta - cca 75 - 115 kn dnevno (Split)

Važne napomene:

- sve kabine na palubi nalaze se na glavnoj ili gornjoj palubi - kabine se dodjeljuju sukladno raspoloživosti!

- kabine ispod palube su u trupu broda, ispod glavne palube

- A kategorija - tradicionalni drveni brodovi, klimatizirani salon, kabine sa vlastitim kupaonicama i uglavnom krevetima na kat (treći ležaj dostupan na upit).

- A+ kategorija - cijena uključuje kapetansku večeru i jedan razgled grada, dnevno pospremanje kabina, jednu promjenu posteljine i ručnika tijekom tjedna. Noviji čelični brodovi sa prostranim, klimatiziranim kabinama sa vlastitim kupaonicama, bračnim ili odvojenim krevetima, sušilom za kosu i sefom.

- B kategorija - tradicionalni drveni brodovi, klimatiziran salon, kabine sa krevetima na kat i umivaonikom, zajednički tuševi i WC-i.

- kapetan zadržava pravo promjene rute u slučaju loših vremenskih uvjeta

- ručnike za osobnu upotrebu potrebno je ponijeti sa sobom (na brodovima A i A+ kategorije gosti dobivaju 2 ručnika po osobi za tjedan)

- polasci subotom u 13.00 sati iz splitske luke za rutu KL 3 (check in traje od 11:00-12:00h)

- preporučamo uplatu osiguranja od otkaza rezervacije

 

Zbog specifičnih uvjeta i zahtjeva za privez u nekim hrvatskim lukama, brodovi se privezuju bočno jedan na drugi, tako da naši klijenti, da bi došli do obale, moraju prelaziti s broda na brod preko razmaka između brodova. U takvim slučajevima klijenti moraju osobito paziti na prelaske s broda na brod i to na vlastitu odgovornost. Posada će rado pomoći onima koji pomoć trebaju i traže. Krstarenja se ne preporučaju osobama u invalidskim kolicima ili osobama ograničene mobilnosti.

Pošalji upit

Više informacija na:
01/481 9805; 01/481 1389
ili kontakt e-mail


Stranica:
12