Afrika, kontinent koji vrvi čudima

Južna Afrika

Zaputite se na putovanje kroz ovaj očaravajući kontinent. Uživajte u tradicionalnoj afričkoj glazbi i prirodnim čudima koja čine Afriku jedinstvenom.

Afrika, kontinent koji vrvi čudima

Južna Afrika

Zaputite se na putovanje kroz ovaj očaravajući kontinent. Uživajte u tradicionalnoj afričkoj glazbi i prirodnim čudima koja čine Afriku jedinstvenom.

Upoznajte Južnu Afriku, uživajte u krajoliku i zadivljujućim skupinama afričkih životinja.

Južna Afrika, službeno poznata kao Južnoafrička Republika, odlično je mjesto ako želite prvi put u životu posjetiti safari. Jedna od glavnih atrakcija upravo je afrički krajolik: zlatna savana, veliki klanci i nevjerojatno lijepe pustinje.

Nema pronađenih objekata.
Promijenite neke od parametara ili uklonite sve.

Putovanje u Južnu Afriku

Upoznate se s običajima jedinstvenih afričkih plemena, uživajte ​​u safariju…

Azur Tours Vam s ponosom nudi nezaboravno putovanje u Južnu Afriku. Na krajnjem jugu Crnog kontinenta smjestila se Južnoafrička Republika – svjetski lider u proizvodnji zlata, platine, kroma i dijamanata. Država koja se prostire na više od 1,2 milijuna četvornih kilometra, omeđena je obalama Atlantskog i Indijskog oceana. Zemlja je to bogate arheološke povijesti, mineralnih bogatstava te neopisivih prirodnih ljepota. Ovdje se također možete opustiti u noćnim klubovima, probati tradicionalnu hranu lokalnog stanovništva i doživjeti puno nezaboravnih iskustava. 

Zašto putovanje u Južnu Afriku s Azur Toursom?

Predstavljamo Vam neke od destinacija te atrakcija u Južnoj Africi koje možete posjetiti s Azur Toursom:

Cape Town

Cape Town je moderan, kozmopolitski grad okružen prirodom. U središtu planine Table Mountain, jednog od novih 7 svjetskih čuda, Majčin grad poznat je po svojim prekrasnim plažama, zadivljujućoj bioraznolikosti, nagrađivanoj hrani i vinu i čistoj ponudi doživljaja.

Johanesburg

Johannesburg je mjesto gdje možete uživati u kulturi velikog grada, kupovini, restoranima i noćnom životu. Isto tako možete uživati u avanturama na otvorenom, bliskim susretima s divljim životinjama i posjetima povijesnim mjestima. Istražite špilje i prirodne rezervate ili posjetite tradicionalno selo danju, a zatim uživajte u večeri u modernom kafiću ili restoranu s pet zvjezdica. A ako volite kupovinu, ponesite dodatni, prazan kovčeg. Uz trgovačke centre, tržnice na otvorenom i mjesta koja spajaju to dvoje, pronaći ćete mnoštvo jedinstvenih suvenira.

Rt dobre nade

Turisti rado posjećuju najjužniju točku Afrike – Agulhaški rt, ali i njegovog mnogo popularnijeg brata – rt Dobre nade, koji se smjestio 150 kilometara sjevernije. Prvi Europljanin koji je doplovio do oba rta bio je Bartolomeo Diaz davne 1488. godine. Zbog spajanja hladne bengalske i tople agulhaške struje na ovim su mjestima redovito mogu vidjeti izuzetno visoki valovi. Agulhaški rt ujedno je i točka razdvajanja između Atlantskog i Indijskog oceana.

Mabula

Smješten u pozadini bujne zelene planinske vegetacije, Mabula Game Lodge smješten je u jednom od najboljih privatnih rezervata za divljač bez malarije u Južnoj Africi. Samo dva sata sjeverno od Johannesburga, ovaj rezervat od 12 000 hektara dom je obilju životinjskog i ptičjeg svijeta.

Zašto posjetiti Južnu Afriku?

1. Geografska čuda: Prostirući se na preko 30 milijuna kvadratnih kilometara, Afrika je drugi najveći kontinent, dom 54 suverene države i mnoštvo jedinstvenih pejzaža. Jedan od njezinih dragulja, jezero Viktorija, ogromna je vodena površina koja nije samo najveće jezero u središnjoj Africi, već i glavni rezervoar Nila, koji je ujedno i najduža rijeka na svijetu!

2. Glazba: neodvojivi dio afričke kulture, odjekuje udarcima bubnjeva i melodijom tradicionalnih instrumenata, pripovijedajući priče o radosti, tuzi i slavlju.

3. Shopping: vjerski i svjetovni suveniri, antikviteti, zlato i nakit, odjeća, začini, moderne i tradicionalne zanatske umjetnine i rukotvorine…za svačiji ukus ponešto.

4. Kuhinja: tradicionalna afrička hrana raznolika je kao i sam kontinent, a nudi bogatu paletu okusa i sastojaka. “Kuhinja duginih boja” odražava multikulturalnu povijest zemlje, s jelima kao što su biltong (sušeno, sušeno meso), bobotie (začinjeno pečenje od mljevenog mesa) i bunny chow (izdubljeni kruh punjen curryjem) prikazujući ovu raznolikost.

5. Gostoljubivost: gostoljubivost naroda je jednostavno legendarna.